„Fajnotka – domáca kuchyňa, nech sa páči,“ presne takýmito slovami sa začína každý jeden telefonát na čísle 0911 25 80 25, keď sa dovoláte k nám do Fajnotky, ktorej donáška jedál funguje od marca tohto roku. Každý jeden deň v pracovnom týždni sme tu pre vás na našom dispečingu. Čo však obnáša práca dispečéra a aké je zákulisie tejto pracovnej pozície? Zistila som to za vás 😉.
Zavolaj nám a objednaj

Ak si u nás objednávate denné menu na pravidelnej báze, možno ste sa stretli s tým, že vám namiesto mužského hlasu niekedy dvíha telefón hlas ženský – hlas z marketingu. S niektorými z vás sa teda rozprávam ja a mám tak možnosť vyskúšať si na vlastnej koži, aké je to pracovať v ruchu kuchyne, vyzváňajúcich telefónov a našich veselých chlapcov rozvozcov. Dovoľte mi teda priblížiť, ako práca dispečéra v skutočnosti vyzerá.
Pozícia dispečéra si v prvom rade vyžaduje veľkú zodpovednosť. Do Fajnotky nám denne voláva niekoľko desiatok z vás – niektorí pravidelne, niektorí menej. Niektorých poznáme už po hlase, niektorí nám vedia pochvalou kuchyne zlepšiť deň. Dispečér musí každý jeden telefonát dvihnúť s priateľským a prívetivým tónom hlasu, a to aj keď má zlý deň, aj keď ho bolí hlava, aj keď mu zrovna do smiechu nie je. Ďalej si musí v prvom rade správne zapamätať a zapísať prijatú objednávku, ktorú následne zadáva do nášho systému v počítači. A tu prichádza k „zádrhelu“. Prosím si dve jednotky, sa zapisujú pod kódom (menu)1 x 2, teda v opačnom poradí. Práve tu musí pracovník dávať obrovský pozor, aby sa mu čísielka nevymenili. Náš systém potom vytlačí lístok s objednávkou, ktorý sa dáva na tabuľu rozvozcov. Zväčša naň dopisujeme, okrem adresy, mena, objednávky a telefónneho čísla, aj vaše špeciálne požiadavky alebo pripomienky. Následne si naši rozvozcovia rozdelia objednávky tak, aby išiel každý z nich inú trasu. Dispečér zabezpečuje to, aby bol dodržaný čas, kedy chcete váš obed obdržať, aby ste dostali vašu objednávku v poriadku (napr. iný typ polievky, inú prílohu, nápoj alebo omáčku), a aby ste si s radosťou u nás objednali zas. Najhoršie, čo musí dispečér zažívať je to, keď mu zákazník volá, či sa naňho nezabudlo, alebo že svoju objednávku ešte nedostal. Verte mi, na nikoho sme ešte nezabudli a vždy a za každú cenu sa budeme snažiť, aby boli vaše objednávky vždy vybavené včas a správne. Preto Vás prosíme o zhovievavosť a trpezlivosť. Ďakujeme!
Vaša Zuzka